Kylpyhuonepäivät

“Mukava auttaa asiakkaita tuote- ja värikysymyksissä.”

Savonlinnan Värisilmässä vietettiin toukokuussa maaliesittelypäivää, ja Taina Jyrkkärinne Teknokselta oli esittelemässä mm. Panu-tuotteita sekä antamassa vinkkejä maalaukseen.

“Panu-päivät sujuivat vauhdikkaasti ja mukavasti. Mukava auttaa asiakkaita tuote- ja värikysymyksissä”, Taina kertoo esittelypäivästä.

Taina osaa auttaa asiakkaita erilaisissa väri- ja tuotekysymyksissä niin trendivärien kuin kestosuosikkien, kuten valkoisen ja mustan valinnassa.

“Nyt kun ulkomaalauskausi on parhaimmillaan, kysymyksiä tulee eniten ulkomaalauksesta ja ulkoväreihin liittyen. Yleisin kysymys ulkoväristä on, mikä on hyvä valkoisen sävy tai onko mustan sävyjä monta erilaista. Mustan sävyistä onneksi löytyy vaihtoehtoja myös”, Taina kertoo.

Neuvoja ja värivinkkejä

Taina kuvailee työpäiviensä olevan hyvin värikkäitä kaikella tapaa: “Asiakkaat kysyvät hyvin vaihtelevasti kaikkea väreihin ja tuotteisiin liittyvää, kuten, jos talon väri muuttuu, montako kerrosta maalia tarvitaan, voiko talon värin vaihtaa tummasta vaaleaan, myös sisäpintojen väreistä ja niihin sopivista tuotteista kysytään usein. Saatetaan maalata lipastoa tai keinutuolia tai vaikka opastekylttejä hääjuhlaan.” Myös näihin kysymyksiin Tainalla on ehdottaa parhaat tuotteet ja vinkit.

“Koemaalauksen tärkeydestä kerron myös, koska koemaalaus on ainut tapa varmistua sävyn sopivuudesta kohteeseen. Kerron asiakkaille myös, että huomioivat kaavamääräykset, niitä kun täytyy noudattaa. On myös kohteliasta kertoa naapurille tuleva talon väri.”

Tainan vinkkejä ulkomaalaukseen:

  1. Muista koemaalaus. Koemaalaus on ainut tapa varmistaa sävyn sopivuus kohteeseen.
  2. On tärkeää, että alusta on puhdas ja kuiva, maalaatpa mitä tahansa.
  3. Huomioi ulkolämpötila. Paras maalaussää on pilvipouta – vältä maalaamista suorassa auringonpaisteessa.
  4. Suojaa itsesi ja ympäristö.
  5. Valitse oikea tuote kohteeseen ja laadukkaat työvälineet.

Tainan vinkit koemaalaukseen:

Varsinkin kuullotteella käsiteltäessä koemaalaus on ainut tapa varmistaa sävyn sopivuus kohteeseen.

Tee koemaalaus samanlaiselle puulle/irtolaudalle kuin maalattava kohde on, riittävän suuressa koossa (n. 1 m2). Puun oma sävy, maalattavan pinnan muoto ja karheus sekä maalarin käsiala vaikuttavat värin havaitsemiseen. Hienosahatulla pinnalla kuultava väri näyttää hieman tummemmalta kuin sileämmällä höylätyllä pinnalla. Sekoita sävytetty kuullote hyvin ennen työn aloittamista sekä välillä työn aikana. Sävytarkkuus on tarkin 1 L purkkikoossa ja sitä suuremmissa.

Tarkastele koemaalattua pintaa siinä tilassa ja valaistuksessa mihin lopullinen käsittely tulee. Puun luonnollisen epätasaisuuden, oksien ja vaihtelevan karheuden vuoksi kuultavien tuotteiden epätasainen imeytyminen saattaa myös aiheuttaa kirjavuutta.

PANU+ talomaalista on saatavilla 0,45 L pakkauskoko, jolla koemaalaus onnistuu kätevästi ja näin varmistetaan värin sopivuus kohteeseen. Myös NORDICA-sarjan talomaaleista, kaikista kiiltoasteista, on saatavilla 0,45 L pakkauskoko koemaalaukseen.

Panu+ -talomaali

Panu+ Talomaalin pinta on suomalaiseen maisemaan sopiva puolihimmeä. Pinnan kiillon ja nykyaikaisten puuta suojaavien aineiden ansiosta maalipinta on erittäin säänkestävä ja se pysyy pitkään puhtaana. Likaa hylkivä pinta säilyttää myös värisävynsä hyvin. Panu+ suojaa taloasi pitkään ja se myös näyttää hyvältä.

Värisilmän asiantuntijapalvelut avuksi

Myymälämme ammattitaitoinen henkilökunta auttaa mielellään kaikenlaisten isojen tai pienten maalausprojektien suunnittelussa – varaa aika suunnitteluun tai tule käymään myymälässämme!

Haluan, että Värisilmän asiantuntija ottaa yhteyttä

Haluatko apua suunnitteluun? Jätä yhteydenottopyyntö!