Milloin viimeksi huolsit saunasi? Entä mökkisaunasi?

Pelkkä pesu ei aina riitä – huolellisella käsittelyllä oikeita tuotteita käyttäen pidät saunasi hyvässä kunnossa pitkään.

Kovassa käytössä oleva sauna kannattaa pestä hyvin muutaman kerran vuodessa ja huoltaa kunnolla harvemmin. Saunan säännöllinen peseminen ja huoltaminen kasvattaa saunasi elinkaarta. Huollettu sauna on myös kaunis ja miellyttävä käyttää.

sauna savonlinna

Esivalmistelut saunan huoltoon

Ennen huoltoa pese sauna huolellisesti ja anna sen kuivahtaa. Hio sitten kevyesti vanhojen käsittelyjen jäännökset pois puupinnoilta ja poista hiontapöly. Pyri hiomaan pinnat huolellisesti kaikkialta, jotta lopputulos huollon jälkeen on tasaisen kaunis. Suojaa myös lattiat ennen puupintojen käsittelyä.

remontti savonlinna

Oikean tuotteen valitseminen

Riippuen saunastasi, sen väristä, iästä sekä sinun toiveistasi, valitaan oikea käsittelyaine saunaasi. Jos saunasi on jo vanha ja kellastunut, voit halutessasi valita värilliset tuotteet.

Sopivia tuotteita saunan puupintojen huoltoon ovat esimerkiksi seuraavat:

Supi Saunasuoja

Supi Saunasuoja on sävytettävä suoja-aine saunan puuseinille ja -katoille. Saunasuoja sisältää pintaa suojaavaa homeenestoainetta. Värivaihtoehtoina ovat kuultavat sisävärit.

Supi Laudesuoja

Supi Laudesuoja on luonnollinen parafiiniöljy, joka suojaa tehokkaasti lauteita kosteudelta ja likaantumiselta. Laudesuoja syventää puun omaa väriä.

Supi Saunavaha

Supi Saunavaha on monikäyttöinen suoja-aine, joka sisältää luonnonvahaa. Sillä voi käsitellä löylyhuoneen seinät, katon, lauteet, ovet ja ikkunanpuitteet. Värivaihtoehtoina ovat kuultavat sisävärit ja valmisvärit musta, harmaa sekä valkoinen.

Huollon jälkeen

Saunan puupintojen käsittelyn jälkeen sauna on hyvä kertaalleen lämmittää ja tuulettaa hyvin. Sen jälkeen eikun saunomaan!

Asiantuntijamme Värisilmän myymälässä auttavat sinua mielellään oikeiden tuotteiden ja työvälineiden valinnassa. Tervetuloa juttusille!